Klink op jouw goede doel ​

#NEGRONIWEEK 2017 komt eraan: 5 tot 11 juni 2017

Op 5 juni start de 5e editie van de Negroni Week, een initiatief van Campari in samenwerking met Imbibe USA. Bars en restaurants over de hele wereld zetten een week lang de klassieke cocktail in de kijker én steunen zo het goede doel. Daarbij tonen internationale bartenders overal ter wereld met flair hun cocktailtalenten. Zo verwelkomt Campari-ambassadeur Jan Van Ongevalle bij ons Marie Rausch (bar Rotkehlchen, Münster).

Met zijn iconische mix van Campari, gin en Cinzano 1757 is Negroni uitgegroeid tot een klassieker onder de cocktails. De Negroni Week 2017 – waarbij de deelnemende horecazaken per verkochte Negroni een vast bedrag doneren aan een goed doel – past trouwens perfect in de revival van bittere smaken. De eerste editie in 2013 telde ongeveer 100 deelnemende bars. Vandaag is het initiatief gekend in 60 landen wereldwijd, waaronder de VS, Canada, Italië, Duitsland, Australië, Nieuw-Zeeland, Singapore en ook België.

Toonaangevende bartenders uit de hele wereld – Julie Reiner, Patrice Plante, Nagore Arregu… – tonen hoe zij de populaire klassieke cocktails serveren. Met één constante: het bitterzoete Italiaanse aperitief dat nog altijd hetzelfde recept heeft als in 1860.

Drink for a Cause

In ons land kan je in zo’n 100 bars en restaurants klinken op het goede doel: ‘Drink for a Cause’. De Negroni Week belooft tal van spannende events, boordevol actie. Zo is de 29-jarige Marie Rausch, één van Duitslands beste bartenders (winnares van het Diplomatico World Tournament 2017 en van de Campari-wedstrijd ‘Forgotten Cocktails’), alvast te gast bij Jan van Ongevalle op 5 juni bij Gaspare, la piazza dell’aperitivo (Reynderstraat 6 – Antwerpen).

Via sociale media reikt Campari ook trainingstips aan om zelf aan de slag te gaan. Volg Campari op Facebook, Instagram en Twitter en Imbibe (@Imbibe) om je #NegroniWeek voor te bereiden. Voor een overzicht van alle activiteiten in je buurt, surf je naar www.negroniweek.com.

Campari Negroni

Ingrediënten: 3 cl Campari, 3 cl gin, 3 cl Cinzano 1757

Bereiding: doe alle ingrediënten in een ‘old fashioned’ glas, met ijs gevuld. Roer zachtjes en versier met een half schijfje sinaasappel.

Voor meer info

RCA Group I Hilde Meus I 0473 69 51 07 I hilde@rca.be I www.rcapress.be

negroniweek2017-fr.pdf

PDF - 662 Kb

negroniweek2017-nl.pdf

PDF - 698 Kb

Over Campari

OVER CAMPARI
Campari heeft het charisma van een eigentijdse klassieker. Het geheime recept, onveranderd sinds 1860, is afkomstig uit Novara en ligt aan de basis van een van de bekendste cocktails ter wereld. Campari is een alcoholhoudende drank die wordt verkregen door een infusie van bittere kruiden, aromatische planten en vruchten in alcohol en water. Met zijn levendige, rode kleur, intense aroma en inspirerende smaak, is Campari van oudsher een symbool voor intrige en genot en een vast onderdeel van een boeiende drinkervaring. Op basis van die waarden is Campari uitgegroeid tot een wereldbekend merk en een symbool voor Italiaanse passie, stijl en eccellenza.

Neem contact op met

www.campari.com