De Belgen nippen als een van de eersten aan Negroni, ready to enjoy

Deze zomer instant een The Great Gatsby-sfeer op je terras? Dat kan in een handomdraai met de ‘Negroni Ready to Enjoy’, een bitter aperitief volgens het aloude recept van graaf Camillo Negroni waaraan je enkel nog wat ijs en een schijfje sinaasappel moet toevoegen. Zo nip je in stijl aan deze absolute cocktail-klassieker.

Negroni, in een handomdraai

Negroni is vandaag uitgegroeid tot een van de populairste vermoutcocktails. Met drie gelijke delen van ingrediënten – Campari, gin en rode vermout – is Negroni ook een van de meest onderschatte cocktails. Zo heb je een zekere punch nodig én een goede balans tussen bitter en zoet.

Met Negroni Ready to Enjoy biedt Campari je de perfecte kant-en-klare mix volgens het aloude recept, zodat je dit heel makkelijk en toch in flamboyante jaren ’20-stijl kan serveren in een klassiek cocktailglas. Het enige wat je nog moet toevoegen zijn ijsblokjes – of beter: één grote ijsblok om langzaam je cocktail te verdunnen – en een schijfje sinaasappel.

En wat het nòg leuker maakt: je schenkt een absoluut uniek aperitief want België is een van de eerste Europese landen waar deze Ready To Enjoy op de markt komt.

Zo maak je deze cocktail:

• Vul een ‘old fashioned’ cocktailglas met grote ijsblokken.

• Voeg 9 cl Negroni Ready to Enjoy toe.

• Draai (stir) een barlepel enkele seconden zachtjes rond om de cocktail tot zijn recht te laten komen.

• Garneer met een schijfje sinaasappel.

Richtprijs: 19,37 euro/70 cl

Wordt verkocht bij: Colruyt, Delhaize, Carrefour(selectie)

Geen Negroni zonder Campari…

De iconische Negroni-cocktail gaat terug tot 1919. Toen was er een graaf, Camillo Negroni. In zijn stamcafé in Firenze bestelde hij altijd een Americano, een mix van Campari, vermout en bruiswater. Op een dag vroeg hij een wat straffere cocktail… De barman voegde geen bruiswater maar gin toe en garneerde de cocktail met een schijfje sinaasappel in plaats van een partje citroen. De Negroni was geboren.

Intussen is het recept bijna 100 jaar oud. Maar de bittere cocktail op basis van Campari, London Dry Gin en zoete rode vermout blijft populair. Geen wonder dat Negroni tot de 25 meest invloedrijke cocktails ooit behoort. En met Negroni Ready to Enjoy klinkt Campari vandaag op jouw gezondheid en die van de graaf.

Over Campari Group – www.camparigroup.com

Davide Campari-Milano S.p.A is samen met zijn filialen (Gruppo Campari) uitgegroeid tot een wereldwijde producent in de drankindustrie. Het merk is actief in meer dan 190 landen, met een leidende marktpositie in Europa en Amerika. De groep werd opgericht in 1860 en geldt vandaag als zesde grootste speler in de drankindustrie wereldwijd. De portfolio telt meer dan 50 merken en omvat een uitgebreid assortiment van alcoholische dranken (corebusiness), wijnen en frisdranken. Onder de internationaal gerenommeerde merken vind je onder meer Aperol, Appleton Estate, Campari, Cinzano, SKYY en Wild Turkey.

Het hoofdkantoor is gevestigd in Sesto San Giovanni, Italië. De Campari Groep heeft wereldwijd 16 fabrieken en 2 bottelarijen, en een eigen distributienetwerk in 19 landen. De groep stelt ruim 4.000 personen tewerk en de aandelen van het moederbedrijf, Davide Campari-Milona S.p.A. (Reuters CPRI.MI – Bloomberg CPR IM) staan sinds 2001 genoteerd op de Italiaanse beurs.

pbnegronirte-fr.pdf

PDF - 389 Kb

pbnegronirte-nl.pdf

PDF - 403 Kb

Over Campari

OVER CAMPARI
Campari heeft het charisma van een eigentijdse klassieker. Het geheime recept, onveranderd sinds 1860, is afkomstig uit Novara en ligt aan de basis van een van de bekendste cocktails ter wereld. Campari is een alcoholhoudende drank die wordt verkregen door een infusie van bittere kruiden, aromatische planten en vruchten in alcohol en water. Met zijn levendige, rode kleur, intense aroma en inspirerende smaak, is Campari van oudsher een symbool voor intrige en genot en een vast onderdeel van een boeiende drinkervaring. Op basis van die waarden is Campari uitgegroeid tot een wereldbekend merk en een symbool voor Italiaanse passie, stijl en eccellenza.

Neem contact op met

www.campari.com